Bading av hund

Opp Bading av hund Puddelhistore Raseinformasjon Puddelklipper

Bading av hund

Enhver hund kan bades ofte hvis man bruker dertil egnet shampo og balsam. "Menneskepreparater" er lite egnet til dette formålet, da de ikke er beregnet til å vaske bort søle og skitt av den kaliber som en hund ofte stiller med. Spør etter shampo og balsam hos en forhandler som har greie på hund, og som kan redegjøre for hva din hunds pelstype trenger.

Første bud for å få hunden ren når den bades, er at den er ordentlig utbørstet og gjennom gredd, helt til bunnen. Har man ikke gjort det, så kan det få "fatale" følger, spesielt for langhårete raser. Det blir nemlig som å tove en ull-genser i varmt vann, og jobben med å få ut de kladdene blir en tortur for hund og eier. Når hunden skal bades, er det best å gjøre noen forberedelser.

  1. Bland ferdig shampo i en bolle, eller dertil egnet kar og legg i en svamp. (Dogstuff shampo blandes 1 del shampo og 7 deler vann).
  2. Legg håndklærne du skal bruke på rist i stekeovnen og sett denne på ca. 80-90 grader. Dette gjøres i god tid da det tar en stund før de er gjennomvarme. (Da trekker håndklærne bedre ut vannet av pelsen).
  3. Legg en gummimatte i badekaret slik at hunden ikke glir.
  4. Har man en hund som er urolig når den bades, kan man ta et gammelt halsbånd og binde den fast, for eksempel til kranen, eller man kan skru en krok fast i veggen og binde den der.

Hunden settes nå i badekaret og fuktes med lunkent vann helt igjennom. Fordel shampoen med svamp over hele hunden. Ta en skurebørste eller avdanket hårbørste og børst shampoen skikkelig inn i pelsen. På langhårsraser er det veldig lurt å bruke en Warner-karde (ikke helt ny) og dra igjennom pelsen en vei, da får man ut små "nisser" eller løse hår, og så slipper man å floke til pelsen mer enn nødvendig.

Dette er lettere og mer effektivt enn å bruke fingrene for å få hunden helt ren. Så skylles shampoen ut. Hvis huden er ekstra skitten, såper man inn en gang til.

Etter at shampoen er godt skylt ut, presses vannet godt ut. (Eventuell balsam taes i og fordeles med svamp over hele pelsen og Warner-karden dras forsiktig igjennom. Pass på når karden brukes at den ikke presses for hardt mot huden, da kan hunden bli sår i huden på bena. Balsamen skylles ut og pelsen "presses" for vann).

Legg de varme håndklærne dobbelt rundt hunden og klem godt inntil, dette virker som ett varmt trekkpapir, og man får en mye tørrere hund enn når man bruker kalde håndklær.

Hunden tørres så med føner. til den er helt tørr. Børst med karde samtidig som du føner.

Ett godt råd til hunder som har brukt øredråper:
Disse er som kjent nesten umulig å få vasket ut med shampo. Ta en mild rensekrem som er beregnet til å rense oljete hender med, og smør dette i ørehåret og der hvor det trenges, og skyll ut med lunket vann. Dette gjøres før hunden såpes inn med shampo.