Valpekull 2006

Opp Valpekull 2004 Informasjon til valpekjøpere Valpekull 2005 Valpekull 2006 Valpekull 2010

  Valper etter Shanaia og Sam 

Sølvvalper er født sorte og farger ut etter vært, men det kan være at disse valpene blir blå. Det er den samme fargen, men da mangler valpene bleke genet som gjør dem lysere. 
Ved 3 års alder vil fargen være ferdig.

Valpene er etter mor som er en veldig liten mellom og far som er en dverg. Mor er hvit og far er sølvgrå.

Her er det nye bilder som er tatt 30.09.2006

De 3 øverste er av Snow'n Ice's Snoop Dog, de 2 neste er av Snow'n Ice's Shakira, og de 3 siste er av Snow'n Ice's Samantha

Gutten veier nå ca.600gr og jente ca. 1100 gr. 


 

Sølvvalper er født sorte og farger ut etter vært, men det kan være at disse valpene blir blå. Det er den samme fargen, men da mangler valpene bleke genet som gjør dem lysere. 
Ved 3 års alder vil fargen være ferdig.

Her er det nye bilder som er tatt 30.09.2006


Her kommer ett nytt og mer vellykket forsøk av å ta bilder. Dessverre døde den største hannen idag

 

 


Her er gjengen, men bildene var ikke vellykket. Jeg prøver igjen til helgen. 


26.08.2006
Shanaia har fått valper i går, samt en i dag.  Det ble 2 tisper og 2 gutter. De fleste blir ganske sikkert sølv/grå, men en av guttene kan bli blå/mørk grå. Det vil tiden vise. Det ble ingen hvite denne gangen. Bilder kommer snart. Sølv (og blå) valper blir født sorte, men bleker ut etter hvert. Det blir spennende å se når de blir litt større. 

Shanaia er nå parret.  Det kommer forhåpentligvis valper i uke 34/35.
Hun er hd-A (fri) og øyenlys foreløpig (sist mars 2006) fri for PRA. Hun er også DNA-testet for Prcd-formen av PRA og er normal/fri A.  Siden både mor og far til valpene er DNA-testet normal/clear A vil valpene automatis bli normal/clear A.

21.07.2006 Vi har vært på ultralyd Shanaia skal helt sikkert ha valper, så nå er det bare vente å se hva som kommer ut.  Det forventes både hvite og sølv, men det kan dukke opp blå valper også (mørke grå).

Far til disse valpene vi planlegger er Romar's Allianse
Han er en sølvgrå dvergpuddel som er importert fra Irland og bor hos kennel Lilleba, Bjørg Meland. Han har et utmerket temperament er er en utrolig skjønn hannhund. Han var mestvinnende dvergpuddel hann i Norge ifjor.

Shanaia har også sølvgrå forfedre slik at det forventes født både hvite og sølvgrå valper (men det kan også dukke opp "blå" valper). Hun har et utmerket temperament, men er litt "sjenert" ovenfor fremmede (inntil hun er blitt "varm i trøya").
Jeg velger å bruke en dverg på Shanaia fordi hun er så liten at hun nesten er av dverg størrelse. Hun er etter amerikanske linjer og i USA er miniature poodle en størrelse som er mellom mellompuddel og dvergpuddel.

Litt kjøpsinformasjon finner du her

Crecendo's White Supra  

Romar's Alliance "Sam"