Litt om meg

Opp Litt om meg Kine Malene Ina Terese Litt om pudler

 

 Litt om meg selv og mine

Jeg er 52 år, gift, har to barn: Ina Terese 22 år og Kine Malene 17 år. Jeg jobber til daglig i Sparebanken 1 SMN  Molde.

Jeg fikk min første hund i 1982, "Trixie" fra FOD (foreningen for omplassering av dyr. Hun var trolig en blanding av bedlington terrier og puddel. Hun ble ca. 10 år gammel.

Senere har Sharp Dressed Stephanie "Stephie" som ble 12 år juni 2003 (hun kom fra min gode vennine Barbro)  og hennes datter Snow'n Ice's Arctic Queen "Queenie" som ble 6 år  i august kommet til.  Disse er dessverre døde nå.

Vi har fått en storpuddeltispe som til daglig heter Bettina (Angelic Sunshine) hun er født i april 1999 (takk Sissel for henne)  og neste nykommer i familien ble en  liten mellompuddeltispe, Crecendo's White Supra "Shanaia". Hun kommer  fra Danmark fra Crecendo Poodles, Jytte Pfänner og er født i april 2003. Hun er dessverre død nå :-(.  Takk for den gode jenta, Jytte.  Vi skal nok ha en ny mellompuddel igjen, hvit eller sølv. Det vil tiden vise.

 I oktober 2004 ble familien utvidet med en storpuddelvalp til; Snow'n Ice's Apricot Quiana. Hun er etter Sunshine Angelic "Bettina" og Joiners Quality Quillo Quillan "Quillan".

 Nestet anskaffede hund ble Bali-Hai Honeysuckle Rose Honey hun er en sølv (grå) toypuddel,  hun er født i februar2006. Takk til Karin for denne skjønne jenta.

Neste hund hentet jeg i Moskva,  Nash.  Han kommer fra Sør-Sibir og er en aprikos storpuddel gutt ;-)  Han er som Honey født i februar 2006.  Takk til Elena og Natalia for denne skjønne gutten ;-).

Vi har vi beholdt en valp etter Quiana og Nash, Lexie.  En livsglad jente som er født i august 2010.

Og  nå har vi beholdt en valp etter Honey og Rocky, lille Rose.  Neste hunden vår blir en sølv mellompuddeltispe, hun kommer trolig i desember 2011.

Jeg ble "lurt" med på instruktørkurs allerede i 1982 etter å ha gjennomført dressurkurs med Trixie ved Stovner Hundeklubb. Det var Randulf Gimre som holdt slike kurs ute på Forsvarets Hundeskole ute ved Drøbak. 

Jeg var hjelpeintruktør og instruktør på nybegynnerkurs i lydighet ved Stovner Hundeklubb. Senere holdt  jeg noen valpekurs i regi av Stovner Hundeklubb. Noe som jeg likte spesielt godt å holde på med.

Jeg deltok på det første agilitykurset de hadde i Stovner Hundeklubb. Noe som var kjempegøy.  Etter at jeg flyttet til Nordmøre (1987)  har jeg hatt et par dressurkurs her oppe sammen med min søster. Jeg ble med på agilitykurs her oppe med Petter Nordlien som kursleder, men er dessverre ikke aktiv med dette nå. Jeg gikk også ett kurs i "ettersøk av skadeskutt hjortevilt" noe som veldig interessant. Både Stephie og jeg trivdes godt med dette. Vi er ikke blitt godkjente, da svangerskap, bekkenløsning og senere barn satte stopper for dette, men det er noe jeg muligens vil begynne med senere.

Jeg deltok i 2004 på ringsekretærkurs i regi av NKK og har bestått eksamen, nå gjenstår "bare" elevarbeider og aspiratarbeider.  Dette blir en ny måte for meg å være på utstilling på, men regner med å få mye ny og nyttig erfaring og innputt.  I2011 ble det et nytt ringsekretærkurs i regi av NKK, og denne gangen har jeg kommet i gang med elevarbeider ;-).

For tiden er utstilling, klippingen og avl noen av min store interesser. Det jeg har lært av dette har Barbro (Kennel Sharp Dressed) æren for. Jeg har foreløpig  hatt ni kull med valper, men planlegger flere senere. Jeg ønsker ha god tid og krefter til å ta meg av valpene som kommer samt til deres nye eiere. 

Jeg ønsker mentalt,  helsemessig sunne hunder i første omgang, så kommer eksteriør i andre rekke. 

Jeg har vært med  Førerhundklubben Kvikk, som hjelpetrener. Og har holdt på med dette fra 1999 til 2009. Der drev vi med ettertrening av førerhunder.  Dette er en aktivitet jeg stortrives med, men tiden strekker ikke alltid til

Jeg har i 2011 gjennomført den teoretiske delen av ringsekretærutdannelsen, er egentlig ferdig med elevarbeidene, så da gjenstår "bare" aspirantarbeidene.

Jeg har også gjennomført NKK sitt kynologikurs, og oppdretterskolen del 2.

 
 
 
  Her er gjengen samlet på Knausen i Molde, høsten 2000
 
 

link